BANDEN VAN SCHWALBE VOOR VEILIG EN ONBEZORGD FIETSCOMFORT EN FIETSPLEZIER

HOOGKWALITATIEVE BANDEN VOOR ELKE FIETS

Ongeacht of het nu gaat om een toerfiets, racefiets, gravel- of mountainbike: er is vrijwel geen ander onderdeel dat het fietsgevoel zó beïnvloedt als de fietsband. Goed gekozen binnen- en buitenbanden zijn verantwoordelijk voor hoe licht en comfortabel de fiets rijdt. In het ideale geval combineert de band eigenschappen als maximale grip, lange levensduur, optimale roleigenschappen, licht gewicht en betrouwbare lekbestendigheid. Schwalbe beantwoordt met zijn producten aan die eigenschappen en innoveert nog steeds elke dag.

 

Wij zijn een Schwalbe verdeelpunt, kennen heel veel van de materie, krijgen opleiding bij Schwalbe en monteren alle systemen in ons atelier. Zeker de Tubeless en Airless vereisen de nodige materialen en kennis.

Schwalbe banden

Niet alleen kan je al deze banden vinden in onze fietsautomaten, maar wij plaatsen al die types voor u in onze werkplaats.

TUBELESS VOOR ZOWEL STADS- ALS RACEFIETSEN

Het geheim van de Tubeless band zit ‘m in het feit dat er geen binnenband meer wordt gebruikt om de band op spanning te houden. Dankzij een velg die luchtdicht is (van oorsprong of door het gebruik van een specifiek velglint), een tubeless compatibele (luchtdichte) band en een anti-lekvloeistof, kan u het risico op lekrijden zeer sterk verminderen en kan u over een heel breed bereik de bandenspanning aanpassen aan de omstandigheden en het terrein. De anti-lekvloeistof in de band gaat ervoor zorgen dat kleine lekjes die erg makkelijk voorkomen op de mountainbike (doornen, kleine scheurtjes,…) onmiddellijk gedicht worden, zonder dat er drukverlies ontstaat en zonder dat u er ook maar iets van merkt.

ONPLATBARE BANDEN (MARATHON+)

Na 10 jaar onderzoek heeft Schwalbe de Marathon Plus grondig onder handen genomen. De enige echte "onplatbare" band krijgt een dynamisch profiel en overtuigt door veel inwendige waarden:

  • Rolweerstand: de gepatenteerde 5 mm dikke SmartGuard laag heeft tegenover alle imitatie producten een duidelijk voordeel betreffende de rolweerstand. In de nieuwste versie bouwen we deze voorsprong nog verder uit.

  • Recycling. ook bij de Marathon+ gebruiken we een aandeel aan gerecycled rubber uit oude latexproducten.

  • Anti-Ageing zijwand: verdraagt de typische overbelasting door een te lage bandenspanning beduidend langer voordat er scheurtjes ontstaan.

  • E-Bike Ready. De belangrijkste afmetingen zijn voor E-bikes tot 50 km/u getest en geschikt. De volgende afmetingen dragen het ECE-R75 keurmerk: 47-406, 47-559, 37-622, 40-622, 47-622.

AIR PLUS BINNENBANDEN

De Air Plus binnenband is niet zomaar een binnenbandje. De Schwalbe band bevat alleen puur butyl rubber, waardoor deze binnenband zo goed als geen luchtverlies meer heeft, wat een voordeel is want je band hoeft minder vaak opgepompt te worden. Ook is de wanddikte 1,5 millimeter! Dat betekent dat de Air Plus ongeveer 70% dikker is dan normale binnenbanden. Met zulke dikke binnenbanden is de kans op een lekke band ook weer een heel stuk kleiner! Daarom is de Schwalbe Air Plus band ideaal voor zwaardere fietsen zoals e-bikes en bakfietsen. Maar ook bij fietsen die tegen een stootje moeten kunnen zoals MTB’s en BMX fietsen.

Air Plus Binnenbanden

AEROTHAN BINNENBANDEN

Uniek in zijn soort, licht & extreem stabiel

De revolutionaire nieuwe binnenband van Schwalbe gemaakt van Aerothan bereikt ongekende topwaarden op het gebied van elasticiteit, gewicht en lekbestendigheid - en doet dit geheel zonder rubber, maar met een unieke thermoplastische polyurethaan, genaamd aerothan. Is bedoeld voor racefietsen, MTB's en trekkingfietsen.

Op de racefiets geeft dat 100 gram minder gewicht (-50g/bandje), lekbestendigheid voor extreme toerfietsers of bandenspanning rond één bar op een mountainbike zonder het risico op lekrijden te vergroten: wat verleidelijk klinkt, is nu werkelijkheid geworden. Met de Aerothan-tube kunnen fietsers en toerrijders de grenzen van hun mogelijkheden verder dan ooit verleggen. Aerothan-tubes zijn veel robuuster en resistenter dan butyl-, latex- of andere plastic binnenbanden.

Aerothan tube: De nieuwe maatstaf voor een laag gewicht en lekbestendigheid

Schwalbe binnenband Aerothan
Aerothan binnenband

AIRLESS BINNENBANDEN

100 procent onderhoudsvrij fietsen en nooit meer lekrijden!!

De Airless binnenband is een massieve binnenband gemaakt uit een extreem elastisch thermoplastisch Polyurethaan. Die zorgt voor een lichte loop en comfort. Eenmaal gemonteerd kan er, bij normaal gebruik, tot 10.000 kilometer gefietst worden  - zonder onderhoud, nooit meer lekrijden en nooit meer pompen. Met een “gevoelsmatige” luchtdruk van rond de 3,5 bar zijn de rijeigenschappen vergelijkbaar met die van een binnenband. Wat betreft comfort, levensduur en het onderhoudsvrije systeem, biedt het Airless System voor het eerst een echt alternatief voor de binnenband.

Fietsers die dus nooit meer lek willen rijden en pompen zitten hier goed. Ook E-bikes, die door hun hoge gewicht, hogere snelheden en hogere belasting in bochten hogere eisen aan een band stellen, profiteren van de lange levensduur en het onderhoudsvrije Airless System.

Het systeem moet geïnstalleerd worden met een speciale tool en die hebben wij bij Novelo in huis.

Airless System Schwalbe

MEER WETEN OVER DE INNOVATIEVE FIETSENBANDEN VAN SCHWALBE?

Bel of mail Novelo in De Pinte. Onze technici leggen u de eigenschappen en voordelen haarfijn uit.

MAANDAG:

DINSDAG:

WOENSDAG:

DONDERDAG:

VRIJDAG:

ZATERDAG:

13U - 18U

08U - 18U

08U - 18U

08U - 18U

08U - 18U

08U - 18U